Torre del Mar

Vanaf de zee gezien ligt Velez Malaga zo’n zes kilometer voor Arenas. Het is de belangrijke grote plaats in de omgeving voor de Spanjaarden. Voor de toeristen is er niet veel te beleven. Je vindt er een mooi fort (Fortaleza) dat ’s nachts duidelijk verlicht wordt en een oud gedeelte met de bekende smalle straatjes. Het is echter vooral druk en zeker rond het spitsuur moet je Velez Malaga vermijden. In Velez Malaga kun je eventueel wel de moderne tram nemen naar Torre del Mar.

Torre del Mar

Torre del Mar is een typische badplaats: in de zomer barst het uit zijn voegen van de gezellige barretjes en restaurants, in de winter is het er rustig. De restaurantjes vind je aan de boulevard langs het strand en de straat daarachter, samen genaamd ‘el copo’, en ook is er een wijkje iets verderop waar je ook weer restaurantjes met eten uit alle windstreken vindt. Zoals overal in de omgeving kun je voor een paar euro overal prima eten, de tapas zijn natuurlijk een aanrader (al blijft het puzzelen voor je op de Spaanstalige kaarten hebt ontdekt wat je wilt), de Spanjaarden zelf eten die ook echt vaak.

Torre del Mar heeft mooie winkels en een mooie boulevard langs het strand. Het strand is een zandstrand dat geleidelijk afloopt en dus geschikt is om met kleine kinderen te bezoeken.

Tussen Velez Malaga en Torre del Mar (naast de snelweg) ligt een groot winkelcentrum ‘el ingenio’. Als je de bordjes ‘Eroski’ (naam van de grote supermarktketen) volgt, dan kom je er vanzelf. Het winkelcentrum doet sterk denken aan een Amerikaanse mall, heeft ook een Food Plaza waar allerlei restaurantjes gevestigd zijn. Het heeft vele moderne winkels en… airconditioning.

Daar vlakbij ligt ook waterpretpark Aquavelis.